Privacy is het uitgangspunt
We gebruiken geen apps voor tracking, maar afzonderlijke apparaten die in de (broek)zak gedragen kunnen worden of aan een sleutelhanger. We weten niet welke werknemer welke tracer heeft. Tracers kunnen alleen worden gelezen door een speciale - met een wachtwoord beveiligde - app door iemand die daarvoor is geautoriseerd.
Geen GPS nodig
Onze tracers hebben geen gps-chip en medewerkers hoeven geen app te gebruiken. De tracers gebruiken Bluetooth om de afstand tot elkaar te bepalen.
Veilig
Tracers zenden een versleutelde ID uit. Gegevens van tracers in de buurt kunnen altijd voor 14 dagen terug uitgelezen worden. Decodering kan alleen met een speciale wachtwoordbeveiligde app. Alleen iemand die daarvoor binnen een bedrijf is aangewezen weet welke medewerker welk apparaat heeft.

Hoe het werkt

Stapsgewijs uitgelegd

1. Verdeel tracers
Geef elke medewerker een eigen tracer en vraag hem of haar deze tijdens de werkdag bij zich te houden. Houd bij welke tracer aan welke medewerker is uitgedeeld. Handig kan zijn om een label op de tracer te plakken met de naam of een nummer gekoppeld aan de werknemer.
2. Tracer meet afstand
De tracers meten automatisch de afstand tot andere tracers. Als een andere tracer zich binnen de infectieradius bevindt, wordt die gebeurtenis lokaal op de tracer opgeslagen.
3. Geïnfecteerde werknemers
Als een medewerker corona-symptomen krijgt, meldt hij zich bij de bedrijfsarts en levert de tracer in. De tracer van de patiënt bevat gegevens over contactmomenten binnen de infectiezone met andere medewerkers.
4. Scan tracer
Open de speciale Tracer-scanner app, voer het juiste wachtwoord in en scan de QR-code op de tracer. Exporteer de lijst met tracers die zich in de buurt van de gescande tracer bevonden.
5. Gebruik spreadsheet
Open en inspecteer de lijst in Excel. Alleen de geautoriseerde persoon binnen het bedrijf heeft een lijst die de tracers koppelt aan de werknemers. Dit is gedaan om privacy te waarborgen: iemand zonder deze lijst zal nooit weten tracer bij welke werknemer hoort.
6. Informeer mogelijk besmette medewerkers
Informeer de werknemers die in de buurt zijn geweest van de geïnfecteerde werknemer en behandel deze zoals vermeld in het bedrijfsbeleid.

Waarom deze oplossing?

Wat als we niets doen?

De Corona-Tracer biedt je de mogelijkheid om werkzaamheden weer te hervatten. Stel een werknemer vertoont symptomen van het virus en het bedrijf gebruikt GEEN Corona-Tracers: dan

 • moet de hele onderneming gesloten en ontsmet worden;
 • moeten alle werknemers naar huis gestuurd worden en komt de productie tot stilstand;
 • zitten medewerkers in onzekerheid of ze nu ook besmet zijn;
 • moeten alle werknemers 14 dagen in zelf-quarantaine;
 • komen banen in gevaar.

Waarom de Corona-Tracer?

De Corona-Tracer is een zelfstandig werkend apparaat. Er is geen app nodig op de telefoons van uw werknemers.
 • Geen zorgen of de telefoon van uw werknemer uit staat of de telefoonbatterij leeg is.
 • Geen tijdrovende instructies en controles op app-installaties.
 • Directe toegang tot gegevens; niet afhankelijk van of de mogelijk besmette werknemers zich melden, wat de effectiviteit zou kunnen verminderen.
Corona-Tracers kunnen zelfs op strategische plekken worden geplaatst, wat deze locaties van een unieke code voorziet. Alleen de locaties die zijn opgeslagen in de Corona-Tracer van de geïnfecteerde werknemer, hoeven dan te worden gedesinfecteerd.
Enkele voordelen:
 • Houd "schone" locaties open voor gebruik.
 • Houd gezonde werknemers aan het werk.
 • Desinfecteer alleen wat moet worden gedesinfecteerd.
Duidelijkheid voor werknemer en werkgever. De werkgever houdt controle met respect voor ieders privacy. Zo kan iedereen met een veilig gevoel weer naar het werk.

Prijs

Corona-Tracer
€ 25,-
per werknemer
voor 6 maanden
Together against Corona

In de media

Wie bericht er over Corona-Tracer?

Nieuws

Partners

Neem contact op

Vul het contactformulier in of gebruik de onderstaande
informatie en bel ons!

Contactinformatie

SafeDrivePod International B.V.
Stationsweg 6a
5651 EG Oosterbeek
Nederland
Verkoop: +31 (0)6 55 26 37 23
Support: +31 (0) 26 202 2988
info@corona-tracer.com